slider_text.png
Group 1.png

Masaža z eteričnimi olji

Aromaterapija je umetnost, harmonija med maserjem, oljnimi dišavnicami in masirano osebo. Lahko bi rekli, da je sprostitev za dušo in telo v kombinaciji z aromami – eteričnimi olji in terapijo – masažo.
Tisočletja je bila del zdravilnih postopkov.

Pri aromaterapiji se uporabljajo posebna olja, ki se izberejo individualno glede na namen terapije in želje masirane osebe. Eterična olja delujejo na fizičnem, psihičnem, emocionalnem in duhovnem področju.

Aromaterapija deluje preko dihalnega sistema, kože in čutil, ki so povezani z našimi možgani. Živčni prevodniki sprožijo biokemične izločke, ki vplivajo na naše občutke. Olje pronica v našo kožo skozi povrhnjico, vzpudbudi limfni sistem, vstopi v krvni obtok in zelo hitro namesto utrujenosti občutimo ugodje.

Deluje v trenutku in dolgoročno, ter nam tako lepša dni, ki bodo šele prišli.

Med mnogimi dobrimi lastnostmi imajo mnoga eterična olja tudi razkužilne in protimikrobne lastnosti.

Masažo z eteričnimi olji priporočamo pri prehladih, visokem krvnem pritisku, težavah s hrbtenico, pri težavah s prebavo, pri menstrualnih težavah in zdravstvenih težavah, povezanih s stresom. Pomaga pri izboljšanju prekrvavitve, mišične napetosti, zastoju vode in splošnem izboljšanju razpoloženja in zdravja.   

Masaža je balzam duši.